• home
 • video
 • pas verschenen

  Geschillencommissie legt Racing Genk en Lokeren boetes op

  Het veld op Stayen raakte beschadigd.

  Racing Genk en Lokeren moeten boetes van 3.000 euro en 2.000 euro ophoesten. Dat heeft de Geschillencommissie beslist. De straffen worden opgelegd na supportersincindenten in de matchen tegen STVV en Zulte Waregem.

  Vorige week kreeg Sint-Truiden al een boete van 2.000 euro nadat Truiense supporters in de Limburgse derby bierbekers en andere projectielen op het veld hadden gegooid richting Genk-speler Dewaest.

   

  Ook de meegereisde Genk-fans lieten zich niet van hun fraaiste kant zien. Ze gooiden pyrotechnisch materiaal op het veld, dat beschadigd werd. Door het incident ging de wedstrijd ook wat later van start.

   

  "Pyrotechnisch materiaal is uiterst gevaarlijk en kan niet worden getolereerd", oordeelt de Geschillencommissie. "Het werd niet alleen aangestoken, maar de supporters gooiden het ook op het veld. De sensibiliseringscampagnes die Genk daaromtrent organiseert, bereiken niet het gewenste doel. Ook al is de wedstrijdorganisatie in handen van STVV, de bezoekende club blijft verantwoordelijk voor het gedrag van zijn supporters."

   

  Lokeren is na vanavond 2.000 euro lichter. Die sanctie komt er na incidenten in de wedstrijd tegen Zulte Waregem van eind januari. 

   

  Lokerse supporters gooiden in de 73e minuut, na het derde doelpunt van Essevee,
  bierbekers en vuurpijlen op het veld in het Daknamstadion. Ondanks een eerste
  aanmaning tot kalmte van de stadionomroeper, werd het duel tien minuten later even stilgelegd. Heethoofden beukten een poort in de rechterhoek van het stadion open, waardoor zij via de neutrale zone de andere kant van het complex bereikten. Daarbij moesten de veiligheidsdiensten ingrijpen.