• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Duivels? Terugkeren uit China om dan op de bank te zitten..."

  Marouane Fellaini.

  Is dit beeld van Fellaini bij de Duivels verleden tijd?

  Manchester United speelde gisterenavond een topaffiche tegen PSG. Voor Marouane Fellaini zijn dergelijke kleppers na zijn transfer naar China verleden tijd. "Zo'n wedstrijd op niveau, dat zal ik wel missen", bekende Fellaini, die ook mysterieus was over zijn toekomst bij de Rode Duivels.

  "Ik heb veel toppers leren kennen bij United"

  Champions League-rechtenhouder Proximus Sports verleidde Marouane Fellaini tot een interview naar aanleiding van Manchester United-PSG. "De bladzijde is omgeslagen", vertelde de 31-jarige middenvelder. "Zo'n wedstrijd op niveau, dat zal ik wel missen. Maar het hoort erbij. Ik heb nu een nieuwe uitdaging en ik kijk vooruit."

   

  Hoe verliep het afscheid bij de Engelse topclub? "Een beetje onopgemerkt", zegt Fellaini. "Mijn ploegmaats moesten spelen. Ik heb mijn spullen gepakt in de kleedkamer en ben dan vertrokken, maar ik heb nog wat berichtjes en telefoontjes ontvangen."

   

  "Ik houd goeie herinneringen over aan United, want ik heb er veel toppers leren kennen. Maar het leek me een goed moment om nieuwe horizonten te verkennen."

   

  "Axel Witsel heeft maar anderhalf jaar in China gespeeld, maar was wel positief. Yannick Carrasco is dat ook. Het is een andere cultuur, maar ik zal me wel aanpassen", aldus Fellaini, die het ook nog had over aanbiedingen uit Italië en Frankrijk, maar het is Shandong Luneng geworden.

  Marouane Fellaini

  "Ik heb mijn spullen gepakt in de kleedkamer en ben dan vertrokken, maar ik heb nog wat berichtjes en telefoontjes ontvangen."

  "Duivels? Mocht ik stoppen, dan is dat geen verlies"

  Bij TF1 gaf Marouane Fellaini aan niet te willen stoppen als Rode Duivel, bij Proximus Sports is de middenvelder iets minder duidelijk. "We zien wel", glimlacht Fellaini. "Als de coach op me rekent, dan mag hij me altijd bellen. Dan praten we er eens over. Of ik hem al gehoord heb? Neen. Hij zal het druk hebben, zeker?"

   

  "Ik weet ook niet of ik fit genoeg zou zijn, want ik heb al een maand niet meer gespeeld. Ik wacht af. Ik zal nadenken, goed trainen en zien hoe het in de competitie gaat. Maar terugkeren om op de bank te zitten...", zucht Fellaini. "Het is ook ver."

   

  "Mocht ik stoppen, dan is dat geen verlies. Er zijn veel goeie jongeren op komst. Ik zou de ploegmaats natuurlijk missen, want we kennen elkaar al 10 jaar en het zijn vrienden. Maar ik zeg niet dat ik zal stoppen."

  Of ik de bondscoach al gehoord heb? Neen. Hij zal het druk hebben, zeker?"

  Marouane Fellaini

  VIDEO: Het interview met Marouane Fellaini:

  Mo Messoudi praat voor Proxmius Sports met Marouane Fellaini. De twee kennen mekaar uit de nationale jeugd. Nadien hielden ze contact met mekaar.