• home
 • video
 • pas verschenen

  Cardiff: "Als we verplicht worden door het contract, dan zullen we Nantes betalen"

  Emiliano Sala.

  Het lichaam van Emiliano Sala werd vorige week teruggevonden.

  Nu het lichaam van Emiliano Sala geïdentificeerd is, gaat het juridisch getrouwtrek over de transfersom tussen Nantes en Cardiff City een nieuwe fase in. Nantes eist dat Cardiff met geld over de brug komt, de Welshe club bestudeert het contract.

  Cardiff City had Emiliano Sala voor een clubrecord van zo'n 17 miljoen euro weggeplukt bij Nantes, maar de Argentijnse spits liet het leven bij een vliegtuigcrash op weg naar zijn nieuwe club.

   

  Nog voor het overlijden van Sala officieel was vastgesteld, liet Nantes al verstaan dat het geld wil ontvangen van Cardiff. De Franse club zou ook dreigen met juridische stappen.

   

  Bij de BBC bevestigt Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman dat Nantes het gerecht dreigt in te schakelen. "Als we door het contract verplicht worden om Nantes te betalen, dan zullen we dat doen. We zijn een eerlijke club", vertelt Dalman.

   

  "Maar als we dat niet zijn, dan moet je van een voorzitter en hoeder van de club verwachten dat hij alles bestudeert en dat hij deze positie aanneemt. Dat doen we ook. We zijn momenteel nog informatie aan het verzamelen. Als we voldoende info hebben, dan zullen we met Nantes om de tafel zitten."

   

  "We maken geen positief of negatief statement. We vragen gewoon: probeer te begrijpen dat er veel vragen zijn die een antwoord verdienen. Dat proberen we nu te doen."