Ga naar de inhoud

België moet voorbij Spanje om in de Wereldgroep te blijven

 di 12 februari 2019 13:37
Het Belgische team afgelopen weekend in Luik.

Het Belgische Fed Cup-team komt in het weekend van 20 en 21 april Spanje tegen in de barrages voor het behoud in de Wereldgroep.

Vanmiddag is op de hoofzetel van de Internationale Tennisfederatie (ITF) in Londen geloot. België heeft daarbij het thuisvoordeel verworven. Spanje is de tegenstander.

 

Het team van kapitein Johan Van Herck verloor vorig weekend in Luik met 1-3 van Frankrijk in de eerste ronde (kwartfinale) van de Wereldgroep.

 

Spanje klopte in de eerste ronde van de tweede Wereldgroep Japan in eigen huis met 2-3.

 

België was als nummer 8 op de ITF-ranking reekshoofd bij de loting in Londen.

 

Daarmee was ons nationaal team zeker van een koppeling aan een land uit de tweede Wereldgroep.

 

Vorig jaar wonnen Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure hun barrageduel voor het behoud bij Italië (0-4).

Van Herck: "Voordeel om in België te kunnen spelen"

"We zijn tevreden om in België te kunnen spelen. Dat is een voordeel", reageert coach Johan Van Herck. "Ik heb er vertrouwen in dat al onze speelsters bereid zullen zijn om aan te treden."

 

"Voor de tweede wedstrijd zullen we weer wat meer ervaren zijn. We moeten proberen mekaar zo veel mogelijk te zien en in contact te blijven. De voorbereiding is heel belangrijk."

Loting play-offs Wereldgroep:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.