• home
 • video
 • pas verschenen

  Ambitieuze amateurklasser Virton zet coach Gevaert op straat

  " "

  David Gevaert was in 2015-2016 coach van 2e-klasser Antwerp.

  De wegen van Excelsior Virton en coach David Gevaert scheiden. De ploeg uit de eerste amateurklasse is erg ambitieus, maar liet de voorbije weken enkele punten liggen. T3 Samuel Petit neemt tot het einde van het seizoen over.

  Virton verstopt zijn ambities dit seizoen niet, de club vroeg al een licentie aan voor 1B. Virton staat na 21 speeldagen 4e op 14 punten van leider Tessenderlo, maar die club maakte al bekend niet te willen promoveren. Vorig weekend kwam Tessenderlo op Virton met 0-1 winnen.

   

  Deinze en Lierse Kempenzonen, gedeeld 2e met 37 punten, eentje meer dan virton, vroegen wel een licentie aan. Ook RWDM (5e met 32 ptn) en Seraing (12e met 24 ptn) dienden bij de licentiecommissie een dossier in.

   

  Gevaert was in het verleden assistent en sportief adviseur bij Zulte Waregem en in het seizoen 2015-2016 coach bij 2e-klasser Antwerp. T3 Samuel Petit neemt over met T2 Rik Vande Velde in steun.