• home
 • video
 • pas verschenen

  Kris Wauters: "Volleybal in Sportpaleis is een echt feestje"

  Het Sportpaleis ontving gisteren liefst 12.000 toeschouwers voor de finales van de Beker van België. "Het is dan ook een spectaculair event", zegt volleybal-liefhebber Kris Wauters.

  "Speciaal om verlichte volleybalvloer te zien vanaf de tribune"

  "12.000 toeschouwers voor de finales van de Beker van België zijn mooie cijfers voor het volleybal", weet fan Kris Wauters, die er gisteren zelf bij was in het Sportpaleis."

   

  "Het is een lange weg geweest waar goed aan getimmerd is door de bond en de liga. Vroeger vonden de bekerfinales traditioneel plaats in de Lotto Arena. Maar daar bleek dat er stoelen tekort waren voor de toeschouwers. Een paar jaar geleden viel de beslissing om de finales in het Sportpaleis te spelen. En met succes."

   

  "Het is ook een spectaculair event. Er zijn animaties tussen de sets door. Het is goed georganiseerd en spreekt de mensen duidelijk aan. Volleybal is ook een populaire sport. Ook op recreatief niveau wordt het veel beoefend."

   

  "Als je volleybal combineert met de magische naam "Sportpaleis", dan trekt dat duidelijk heel veel mensen aan. Het is een mooie zaal om zo'n event in te organiseren. Als je in de tribune zit en je ziet beneden die mooi verlichte volleybalvloer. Dat is echt heel speciaal om mee te maken."

  "Voor veel volleybalploegen was dit een hoogdag"

  Vanwaar komen al die toeschouwers? "Ik denk dat de bekerfinalisten, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, elk tussen de 1.000 en 2.000 supporters meebrengen."

   

  "Dan spreken we nog altijd over meer dan vijfduizend andere mensen die komen kijken. Dat zijn volleyballiefhebbers die een dag waarop 2 bekerfinales georganiseerd worden niet willen missen."

   

  "Gisteren was een hoogdag voor het Belgische volleybal. Veel volleybalteams (van lager niveau) maakten er een uitstap van en gingen met zijn allen naar de bekerfinales kijken."

   

  "Het is een echt feestje en een aanrader voor iedereen die van volleybal houdt."