• home
 • video
 • pas verschenen

  Paul Scholes debuteert als coach bij Engelse vierdeklasser

  Paul Scholes

  Scholes (r) was sinds zijn voetbalpensioen vooral actief als voetbalanalist.

  Oldham Athletic heeft Paul Scholes aangesteld als nieuwe coach. De voormalige middenvelder van Manchester United tekende een contract voor 1,5 jaar. Het is meteen zijn eerste job als hoofdtrainer.

  Scholes werd al een tijdje gelinkt aan Oldham Athletic, maar omdat hij (samen met onder meer Beckham, Neville en Giggs) ook aandeelhouder is van Salford was de English Football League (EFL) genoodzaakt een onderzoek in te stellen naar een mogelijk belangenconflict. Oldham en Salford kunnen volgend seizoen immers in dezelfde reeks uitkomen.

   

  De EFL liet na rijp beraad weten dat de betrokkenheid van Scholes bij Salford niet groot genoeg is om voor problemen te zorgen. Het huwelijk tussen Scholes en Oldham stond in de sterren geschreven, want de club in de buurt van Manchester was de eerste liefde van de 66-voudige Engelse international. Zijn eerste taak is om de club in de Engelse 4e klasse te houden. Oldham staat momenteel 15e.