• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels zegt het veldrijden vaarwel: "Kan het niet meer opbrengen"

  Kevin Pauwels

  Kevin Pauwels won dit seizoen nog 2 crossen.

  Over 2 weken zal Kevin Pauwels zijn crossfiets definitief aan de haak hangen. Na de veldrit in Hoogstraten besliste de 34-jarige Pauwels dat het welletjes is geweest.

  Kevin Pauwels kondigde zich aan als een van de grootste veldrittalenten van België, toen hij zowel bij de junioren (2002) als beloften (2004) wereldkampioen werd. Bij de profs moest hij opboksen tegen toppers als Sven Nys, Bart Wellens, Niels Albert en Zdenek Stybar, maar desondanks kon hij toch een mooi palmares bij elkaar rijden.

   

  Pauwels werd 2 keer eindwinnaar van de Wereldbeker en won in 2012 de GvA-trofee. Hij ontpopte zich ook tot kampioenschapsrenner (5x brons op het WK en 3x brons en 1x zilver op het BK), al ontbrak die ene grote vis.

  "Ik kan niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil"

  "Dit is een belangrijke beslissing, maar als ik ze nu niet had genomen was het volgend jaar geweest", zegt Pauwels. "Ik kan door mijn rug én door mijn leeftijd helaas niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. In het begin van de wedstrijden geraak ik steeds minder snel op gang."

   

  "Ik kan het allemaal nog moeilijk opbrengen: de trainingen, maar ook de wedstrijden. Als het goed gaat, is het plezant, maar als je rondrijdt zoals in Hoogstraten gisteren niet."

   

  "Ik heb nog gewonnen in Hasselt en Zonnebeke. Dit was dus niet het jaar te veel. Maar dat was het volgende winter misschien wel geworden. Naast die 2 zeges waren er te weinig andere goeie prestaties."

   

  "Ik weet niet of het een emotioneel afscheid zal worden. Ik had bij het begin van het seizoen al in mijn achterhoofd dat dit misschien mijn laatste zou zijn. Ik probeer er nog 2 weekends het beste van te maken. Voor mezelf en voor de fans, die nog altijd naar de cross blijven komen, ook al gaat het minder."