• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens na droge 0-3 in Fed Cup: "Dit doet pijn"

  Elise Mertens gisteren in de Fed Cup.

  België heeft afgelopen weekend een kansloze nederlaag geleden in de kwartfinales van de Fed Cup. Elise Mertens was er het hart van in, al ziet ze ook toekomstperspectief.

  "Het doet zeker pijn om voor eigen publiek met 0-3 te verliezen", zegt Mertens.

   

  "We hebben alles gegeven tegen een sterk Frankrijk. Ik heb zelf ook alles geprobeerd en denk dat ik zondag tegen Garcia een vrij goeie match neergezet heb, ook al zegt de score misschien iets anders."

   

  "Garcia kon zonder druk haar beste tennis spelen. Jammer genoeg heb ik haar niet aan het wankelen kunnen brengen."

   

  "Of ik last had van druk? Neen. Ik speelde zondag zonder druk. Ik ben altijd positief gebleven. Ik zal niet zeggen dat ik in een dip zit, maar ik heb nog wel wat werkpunten. Ik wil vooral werken aan mijn foutenlast en agressie op de baan."

   

  België moet in april vechten voor het behoud in de Wereldgroep. Mertens: "Er komt nog genoeg aan voor dit team. In de Fed Cup kan België in de toekomst nog iets moois verwezenlijken."

   

  "Met Johan Van Herck als kapitein beschikken we over een heel open persoon. Het was een mooie ervaring om met hem te werken, hij brengt veel positiviteit en dat is een meerwaarde."

  "Maandag naar Doha"

  Mertens legt de focus nu weer op haar eigen prestaties. "Ik vertrek maandag naar Doha, daarna komt Dubai en dan ben ik een week thuis,. Verder volgen Indian Wells, Miami en Charleston. En de wedstrijden in de Fed Cup voor het behoud zal ik ook spelen, maar dat duurt nog wel even", besluit ze.