• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Opgelet, schaatsers, voor Max Verstappen in zijn kart

  Max Verstappen en Pierre Gasly

  Red Bull-rijders Max Verstappen en Pierre Gasly glijden het nieuwe Formule 1-seizoen in.

  In de winter staan Nederlanders op het ijs. Max Verstappen is geen uitzondering. De Formule 1-rijder draait rondjes op een gigantisch ijscircuit.

  Op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen is het nog 5 weken wachten. Om al in de stemming te komen, haalde Max Verstappen zijn kart van stal. Voor een keer racete de Red Bull-rijder niet op een klassiek circuit, zoals in Genk, maar wel op een kunstijsbaan in het noorden van Nederland.

   

  In Flevoland scheurde Verstappen samen met zijn nieuwe en Franse ploegmaat Pierre Gasly over een kunstijsbaan van 2.600 meter. "Het was mijn eerste keer ijskarten en het ging best snel", reageerde de Nederlandse F1-coureur. "Op een bepaald moment kwamen we in 6e versnelling boven de 100 km/u."

   

  "Ik vond het supertof met Max", reageerde Gasly. "Samen driften over het circuit was echt leuk. Nu is het aan mij om een keer iets leuks te organiseren in Frankrijk."

  Beelden van het ijskarten: