• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanner Ito voorgesteld bij Genk: "Mijn eerste indruk is positief"

  Ito, Clement en De Condé.

  Ito, Clement en De Condé.

  RC Genk heeft vanmiddag zijn Japanse aanwinst Ito aan de pers voorgesteld. "We zochten iemand met snelheid en diepgang en dat heeft hij."

  Junya Ito is een 25-jarige flankaanvaller. Genk huurt de Japanse international voor 1,5 seizoen van Kashiwa Reysol, met aankoopoptie.

   

  "De komst van Ito kadert in onze permanente evaluatie van de kern", opende technisch directeur Dimitri De Condé.

   

  "Zo moeten ook onze flanken dubbel bezet zijn. Met Ito, die we al lang volgden, is dat het geval. Hij had heel goeie statistieken bij de ploeg waarmee hij jammer genoeg gedegradeerd is."

   

  "We zijn overtuigd van Ito's kwaliteiten. Zelf wilde hij zijn kans gaan in Europa en voor zijn sportieve ambitie kiezen."

  Clement: "Eerste indruk is zeer positief"

  "We hebben veel wedstrijden van Ito gezien", vervolgde trainer Philippe Clement. 

   

  "We zochten iemand met snelheid en diepgang en dat heeft hij. Ito heeft ook al iets meer metier dan de talenten die we normaal binnenhalen."

   

  "We verwachten dat hij op vrij korte termijn zijn minuten kan "pakken". We hebben kort op de bal gespeeld, met een tolk ook die constant bij hem is. Want Ito begrijpt wel wat Engels, maar spreken is nog wat moeilijk."

   

  "Onze eerste indruk is zeer positief. Ito past zich snel aan en is niet alleen met zichzelf bezig, hij denkt ook aan zijn ploegmaats."

   

  "Of hij fysiek klaar is? Tests wezen uit dat hij net onder het gemiddelde van de groep zit. Meestal hebben nieuwkomers een grotere achterstand dan hij, de lat ligt hier dan ook hoog."

  "Er wordt veel gelopen"

  Ito zelf kwam ook aan het woord. Met korte antwoorden maakte hij duidelijk dat hij nog volop in zijn aanpassingsperiode zit.

   

  "Ik heb nog niet veel meegetraind. Mijn eerste indruk? Dat er hier heel veel gelopen wordt, de Belgische competitie is fysiek zwaar."