• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoogspanning in 1B: gelijklopend pad, indrukwekkende reeks, identiek verhaal

  Feest bij KVM na de 2-1 tegen OHL.

  Nog 3 speeldagen en de reguliere competitie in de Proximus League zit erop. Wie wint de 2e periode: Beerschot Wilrijk (momenteel leider) of KV Mechelen (met evenveel punten, maar een iets minder goed doelpuntensaldo)? Karel Fraeye bekijkt de situatie van beide teams.

  Karel Fraeye is de ex-coach van onder meer Charlton Athletic en
  1B-club Lommel. Voor sporza.be neemt hij na elke speeldag het
  voetbal uit de Proximus League onder de loep.

  KVM en Beerschot Wilrijk gingen diep

  Het is - nu het reguliere seizoen ten einde loopt - meer dan duidelijk dat KV Mechelen en Beerschot Wilrijk de prijs verdienen om het in twee onderlinge duels uit te mogen maken wie uiteindelijk de promotie naar 1A voor elkaar krijgt.

   

  Het zou - zoals eerder al aangegeven - het bijzondere format van deze competitie toch enige eer aan doen.

   

  Ze blijven nek-aan-nek de tweede periode beheersen en geven elkaar geen duimbreed toe. Beide ploegen kwamen afgelopen weekend op een 0-1-achterstand en moesten diep gaan om die achterstand toch nog om te zetten in een driepunter.

   

  Wouter Vrancken zal ongetwijfeld gevloekt hebben op de timing van OHL om net voor hun treffen afscheid te nemen van hun Engelse coach, waardoor zijn KV Mechelen het eerste Leuvense schokeffect moesten weerstaan.

   

  OHL kreeg in Mechelen een nieuw spelsysteem voorgeschoteld, maar het viel vooral op door zijn vernieuwde gretigheid, cohesie en herwonnen energie. Pas in het slot kon Mechelen na een erg lastige wedstrijd de winnende treffer binnenkoppen.

  Vreven vindt zijn team de beste ploeg van 1B

  Maar ook Beerschot Wilrijk beleefde een moeilijke thuiswedstrijd. Union Saint-Gilloise klom kort na de rust dik verdiend op 0-1, had "de Ratten" zelfs helemaal kunnen uittellen, maar de Brusselaars (die niets meer te winnen of te verliezen hebben) verloren wat de greep op de wedstrijd.

   

  Beerschot Wilrijk knokte zich via Hoffer naar 1-1, Van Hyfte zette het Kiel op stelten na een absolute prachtgoal. Beerschot Wilrijk-trainer Stijn Vreven kon het prikken niet laten en roemde zijn team als "beste ploeg van 1B", waar andere teams vooral "individueel wat meer hebben".

   

  Een stelling die flink oneer doet aan het combinatievoetbal en de cohesie van KV Mechelen, maar ongetwijfeld wilde hij net dat bereiken.

   

  De paden van KV Mechelen en Beerschot Wilrijk zijn in deze tweede periode echt gelijklopend. Het zijn met voorsprong de best scorende formaties uit 1B en zetten allebei een intussen indrukwekkende reeks zonder nederlagen neer.

   

  Met nog slechts drie wedstrijden voor de boeg is de kans groot dat wie de eerste misstap begaat ook de periodewinst verloren ziet gaan. 

  Beerschot Wilrijk vs Lommel, Roeselare en OHL

  De mannen van Stijn Vreven trekken komende speeldag naar zijn ex-club Lommel SK. Eerder wonnen ze in Limburg met een krappe 1-2.

   

  Lommel recupereert voor dit treffen zijn topschutter Rocha na schorsing, maar lijkt defensief wat onthoofd na het zware programma van de voorbije week.

   

  Voor Lommel telt echter elk punt en als de druk bij de tegenstander ligt, kan het aan de Gestelse Dijk nog een lastige wedstrijd worden. 

   

  Dan volgt Roeselare, dat de voorbije transferperiode de nodige aanvallende versterkingen haalde. De Ratten versloegen de West-Vlamingen enkele weken geleden maar nipt met 1-2, toch mag Beerschot Wilrijk in deze thuiswedstrijd normaal geen punten laten liggen.

   

  Beerschot Wilrijk eindigt zijn drieluik in Leuven, waar het in de eerste ronde op 1-1 was blijven steken. Beerschot Wilrijk heeft echter geen keus en moet drie keer vol voor de aanval gaan, wat natuurlijk steeds de nodige risico’s inhoudt.  

  KVM tegen Tubize, Union en Lommel

  Wouter Vrancken trekt eerst naar AFC Tubize, op een veld dat het Mechelse combinatievoetbal niet ten goede zal komen.

   

  Tubize-coach Bracchoni haalde in het weekend ongemeen zwaar uit naar zijn spelers en zal een stevige reactie verwachten. Een gevaarlijke uitwedstrijd dus, al zijn "Les Sangs et Ors" zowel aanvallend als defensief onthoofd.

   

  In hun thuiswedstrijd ontvangen "de Kakkers" het Brusselse Union, dat niets meer te winnen lijkt te hebben, maar mogelijk gemotiveerd is om sportieve revanche te nemen op zijn bekeruitschakeling.

   

  Ook Vrancken trekt nog naar zijn ex-club Lommel, op de laatste speeldag. Eerder versloeg Mechelen zowel Lommel als Tubize met 3-0. Een identiek verhaal: verplicht om telkens voor de driepunter te gaan.

  Karel Fraeye