• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Vertrek van Pozuelo kan Genk de titel kosten"

  Filip Joos vindt het niet netjes van Pozuelo en zijn management.

  Filip Joos vindt het niet netjes van Pozuelo en zijn management.

  In Extra Time sprak het panel uitgebreid over de transferitis van Genk-speler Alejandro Pozuelo. "Ik vind het niet netjes van Pozuelo en zijn management", zegt Filip Joos.

  Joos: "Niet het juiste moment om te vertrekken"

  Racing Genk dreigt zijn sterspeler Alejandro Pozuelo (27) kwijt te spelen aan de Canadese club Toronto FC. Hoewel Genk een rechtsgeldige overeenkomst heeft met Pozuelo dat hij tot 14 juni 2019 zou blijven, geeft zijn management nu aan dat de Spanjaard de club eerder wil verlaten.

   

  "Natuurlijk begrijp ik Pozuelo", zegt Wesley Sonck in Extra Time. "In Canada kan hij veel geld verdienen. Maar het moment vind ik een beetje raar. Genk is titelkandidaat nummer 1 en Pozuelo is een van de beste spelers in de Belgische competitie. Het vertrek van Pozuelo kan Genk zeker de titel kosten."

   

  Filip Joos beaamt de stelling van Sonck dat Genk zijn titelkansen ernstig gehypothekeerd ziet en stelt zich vragen bij de mogelijke transfer.

   

  "Genk zegt dat het de clausule opgeschort heeft tot de volgende transferperiode. Maar Pozuelo's management zegt dat de volgende transferperiode nu aangebroken is in Canada en de Verenigde Staten", zegt Joos.

   

  "Maar als Genk sprak over de volgende transferperiode, ging het over de zomer van 2019. Dat beseffen Pozuelo en zijn management toch ook. Ik vind het alvast niet netjes van Pozuelo en zijn management."

   

  "In de voetbalwereld sta ik van niets meer versteld", besluit Marc Degryse.

  Bekijk het fragment