• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zaak met Pozuelo kan extra motivatie zijn voor de spelers"

  Clement en Pozuelo

  3 weken geleden: niets dan lachende gezichten op de persconferentie over de contractverlenging van Pozuelo.

  Bij Racing Genk waren ze bijzonder karig met commentaar over de transferitis waarmee Alejandro Pozuelo plots worstelt. "Dit zijn niet de leukste dagen, maar het hoort bij de job", zegt Philippe Clement.

  Op de voorstelling van de Japanner Ito mochten geen vragen gesteld worden over de situatie met Alejandro Pozuelo. Sporza kon in een persoonlijke gesprek toch polsen naar het gevoel bij coach Philippe Clement en sportief directeur Dimitri De Condé bij deze saga.

   

  "Dit zijn niet de leukste dagen, maar het hoort bij de job", zegt Clement. "Ik heb al een fantastisch jaar met Pozuelo gekend. We zullen zien hoe deze zaak de komende dagen afloopt."

   

  "Dit is een zaak voor het bestuur en de entourage van Pozuelo. Ik ben de coach en ben hier om te werken met de spelers die er zijn."

   

  "Of dit typisch is voor de sport? Dit zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in onze maatschappij. Iemand krijgt een voorstel dat veel beter is en dat zorgt voor twijfel."

  De Condé: "Dit kan juridische kwestie worden"

  Sportief directeur Dimitri De Condé laat niet het achterste van zijn tong zien. "Dit zou een juridische kwestie kunnen worden (de manager van Pozuelo is al naar de rechtbank gestapt, red), daarom lijkt het mij verstandig dat we ons aan ons statement houden."

   

  "Dit bewijst wel dat voetbal onvoorspelbaar blijft. Het is emotie. Ik zou dit niet frustrerend noemen. Dit kan een extra motivatie zijn voor de groep of de club om er nog harder tegenaan te gaan."

   

  "Op dit moment is Alejandro nog altijd een speler van Genk. En misschien in de toekomst ook nog. Als dat niet zo is, hebben we een heel strijdvaardige groep die klaar staat om zijn ambitie waar te maken."