• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen voltooit zijn straf: "Ik begrijp de stewards nu beter"

  Verstappen gaf Ocon een duw na het incident in Brazilië.

  Max Verstappen heeft zijn straf voor het duw-incident met Esteban Ocon na de GP van Brazilië "uitgezeten". De Nederlandse rijder van Red Bull woonde in Genève een meeting van internationale stewards bij.

  Max Verstappen was op Interlagos op weg naar de overwinning toen de al gedubbelde Esteban Ocon de Nederlander probeerde in te halen. Het kwam tot een botsing en Verstappen verspeelde de zege. Na de race ging hij verhaal halen bij Ocon waarbij hij de Fransman een duw gaf.

   

  Als straf moest Verstappen meelopen met stewards tijdens de E-Prix in Marrakesh in de Formule E en woonde hij afgelopen weekend een meeting van stewards bij in Genève. Daar moest hij meedoen aan interactieve studiesessies.

   

  "Wij als rijders doen onze job op het circuit en het is mij nu duidelijk dat de stewards hard hun best doen om eerlijke beslissingen te nemen", zei Verstappen. "Dit was leerrijk voor mij, net als mijn weekend in Marrakesh. Ik begrijp de stewards en race-officials nu beter."