• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Ik rijd zeker nog enkele seizoenen volledig veldritprogramma"

  Mathieu van der Poel zette in Hoogstraten een 30e parel op zijn zegekroon. De Nederlander blijft het veldrijden nog een tijdje combineren met het mountainbiken en de weg. "Na de Olympische Spelen van 2020 zal er misschien een discipline wegvallen", zegt Van der Poel.

  Mathieu van der Poel: "David zal het morgen wel voelen"

  De val van broer David zorgde voor een smet op de 30e zege van Mathieu van der Poel. "Ik had niet meteen gezien dat David gevallen was", doet Mathieu zijn verhaal.

   

  "Maar ik zag een fiets van onze sponsor staan en David was niet te zien in de achtervolgende groepjes. Ik had de link al snel gelegd."

   

  "David was met zijn knie hard tegen een paaltje gereden. Dat kan hard aankomen. Maar ze zeggen dat het allemaal wel meevalt. Morgen zal David het wel voelen."

   

  Mathieu zelf reed pas in de 2e wedstrijdhelft weg. "Ik wou het vandaag wat rustiger aanpakken in de beginfase. Ik was heel blij met de omstandigheden. Op een lekke band na is alles goed verlopen."

  "Wil graag het record van Nys evenaren"

  Met Middelkerke staat volgend weekend de slotmanche van de Superprestige op het menu. Als Van der Poel ook daar wint, evenaart hij het record van Sven Nys, die als enige alle Superprestige-crossen al kon winnen in hetzelfde seizoen. "Nu ik daar zo dicht bij ben, wil ik dat ook realiseren", lacht Van der Poel.

   

  Na het cross-seizoen richt Van der Poel zijn vizier op de weg. "Ik zal zeker nog enkele seizoenen een volledig veldritprogramma rijden. Tot en met de Spelen zal ik het veld combineren met de weg en het mountainbiken. Daarna zal er misschien een discipline wegvallen."