• home
 • video
 • pas verschenen

  Sarri na 6-0 bij City: "Of ik vrees voor mijn job? Ik wil begrijpen wat fout loopt"

  Chelsea-coach Sarri stond gisteren voor joker in Manchester.

  De 6-0-nederlaag tegen Manchester City was een mokerslag in het gezicht van alles en iedereen bij Chelsea. Ook bij trainer Maurizio Sarri, die na de match geen hand wou geven aan Pep Guardiola (foto onderaan). Vragen over zijn toekomst bij de club bleven niet uit.

  Niet alleen de 6-0 zijn alarmerende cijfers voor Chelsea. De statistieken buitenshuis zijn dramatisch voor de club. In Manchester leed Chelsea zijn vierde nederlaag op rij op verplaatsing. Telkens kon het niet scoren. De laatste goal buitenshuis kwam van Kanté op 30 december.

   

  "De laatste drie matchen speelden we erg slecht", geeft Sarri toe. "We slikken heel veel goals en dat mogen we niet accepteren. Het enige dat we kunnen doen is ons excuseren bij de fans, want dit was niet aanvaardbaar."

   

  Het voetbal waarmee Chelsea positief verraste in het begin van het seizoen is nog slechts een vage herinnering. Sarri liet wel weten dat hij er niet aan denkt zijn aanpak te veranderen.

   

  "Mijn doel is mijn voetbal spelen en niet om over te schakelen op een andere stijl. Vandaag zag ik mijn stijl niet. We maakten heel veel fouten in de eerste 20 minuten en dat tegen de foute tegenstander. Zij speelden geweldig."

   

  Chelsea is weggezakt naar plaats 6 in de Premier League. De eerste vraag op de persconferentie loog er niet om: vreest Sarri voor zijn job?

   

  Sarri: "Dat weet ik niet. Jullie vragen naar iets waar ik niets over te zeggen heb. Dat moet je de clubleiding vragen. Ik wil gewoon begrijpen wat er verkeerd loopt."