• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Swings na teleurstellend WK: "Alles zat deze week tegen"

  Bart Swings leek op weg naar eremetaal op de massastart.

  Bart Swings heeft een ontgoochelend WK achter de rug, met zijn val op de massastart als symbool. "Ik wist dat ik mijn drukke skeelerzomer zou moeten bekopen." 

  Bart Swings beleefde geen goed WK afstanden in Inzell. "Het was zeker niet mijn WK, niet mijn week. Ik weet niet waarom het allemaal zo gelopen is. Eigenlijk zat alles tegen deze week, niet enkel de wedstrijden."

   

  Swings had afgelopen week heel wat problemen met een kapotte schaats. Ook zondag moest hij zich behelpen.

   

  "Dan is het misschien typisch dat je in de laatste ronde op de grond ligt. Het is al vaak misgelopen op het WK afstanden. Op 4 WK's is het de tweede keer dat ik val op de massastart."

   

  "We gaan volgende week alles analyseren. Ik moet positief zijn, want ik doe wel mee voor de zege op de massastart. Maar de andere wedstrijden (op de 1.500 en 5.000 meter kwam Swings er niet aan te pas, red) moeten we goed analyseren en daar moeten we conclusies uit trekken."

  "Ik wist dat ik skeelerzomer zou moeten bekopen"

  Begin maart moet Swings aan de bak op het WK allround in Calgary, Canada. "Ik hoop daar betere ritten neer te zetten, maar mirakels mag ik niet verwachten. Ik weet dat ik veel kan in 3 weken en ik wil ook stappen zetten. Maar als het beter is dan in Inzell, zal ik tevreden zijn."

   

  Swings had niet de ideale voorbereiding op het schaatsseizoen. "Ik heb bewust gekozen voor een zware skeelerzomer. Dat is mijn passie en ik ben wereldkampioen geworden. Daar ben ik supertrots op."

   

  "Ik wist dat ik dat in het begin van het seizoen zou moeten bekopen. Dat is geen ramp, vind ik. Ik had natuurlijk hier beter willen presteren. Maar als ik niet val op de massastart en kan winnen, dan was het een super WK. Dat is topsport."

  Swings: "Het is al vaak misgelopen op WK afstanden"

  Bekijk de jammerlijke val van Swings op de massastart