Ga naar de inhoud

meest recent

Adam Yates is Valverde te snel af op aankomst bergop in Valencia

 za 9 februari 2019 15:37
Adam Yates was de sterkste op de slotklim.

Adam Yates (Mitchelton-Scott) heeft de koninginnenrit in de Ronde van Valencia gewonnen. De Brit klopte Alejandro Valverde en Pello Bilbao. Met Dylan Teuns en Ben Hermans reden er ook twee Belgen naar een plaats in de top 10. Ion Izagirre neemt de leiderstrui over van Boasson Hagen.

De traditionele vlucht van de dag was dit keer een goed excuus voor Silvan Dillier om zich in de kijker te rijden. Hij duldde eerst nog het gezelschap van twee andere renners, maar zijn tempo lag hoog en Rodrigues en Rubio vlogen overboord.

 

Dillier begon solo aan de laatste 20 kilometer met een voorsprong van 4 minuten. Maar tegen de steile slotklim was hij niet opgewassen. Hij werd al snel opgepeuzeld door het peloton. Ook Edvald Boasson Hagen moest zijn hoofd buigen en wist dat hij niet nog eens naar huis zou gaan met de leiderstrui.

 

Alejandro Valverde leek hier een finish op zijn maat te vinden, maar Adam Yates had iets anders in gedachten. Hij raakte weg uit het groepje met de favorieten en klom naar de dagzege. Valverde moest tevreden zijn met de tweede plek voor Bilbao. Izagirre bolde als vierde binnen en is daardoor de nieuwe leider.

De aankomst van rit 4:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 4:

  1. Adam Yates (GBr)
  2. Alejandro Valverde (Spa)
  3. Pello Bilbao (Spa)
  4. Ion Izagirre (Spa)
  5. Daniel Martin (Ier)
  6. Sergio Higuita (Col)
  7. Jesus Herrada (Spa)
  8. Dylan Teuns
  9. Jack Haig (Aus)
  10. Ben Hermans

Klassement na rit 4:

  1. Ion Izagirre (Spa) in 14u18'27"
  2. Eljandro Valverde (Spa) op 7"
  3. Pello Bilbao (Spa) - 7"
  4. Daniel Martin (Ier) - 16"
  5. Dylan Teuns - 18"
  6. Jesus Herrada (Spa) - 29"
  7. Jack Haig (Aus) - 33"
  8. Adam Yates (GBr) - 34"
  9. Edvald Boasson Hagen (Noo) - 46"
  10. Rui Costa (Por) - 48"