• home
 • video
 • pas verschenen

  Robin Hendrix duikt ruim onder EK-limiet op 3.000 meter

  Robin Hendrix

  Hendrix (archieffoto) zette een tijd neer van 7'53"89.

  Robin Hendrix heeft zich op een meeting in het Oostenrijkse Linz geplaatst voor de 3.000 meter op het EK indooratletiek in het Schotse Glasgow begin maart. Hij finishte als tweede in 7'53"89, terwijl het EK-minimum op 7'56"29 staat.

  De winst in Linz ging naar de Nederlander Mike Foppen in 7'53"40. Hendrix gaf er de voorkeur aan om niet te starten in eigen land op de IFAM-meeting en dat bleek de juiste keuze. 

   

  Hendrix (23) kende afgelopen zomer zijn doorbraak en plaatste zich op de 5.000 meter voor het EK in Berlijn, waar hij zestiende werd. Recenter finishte hij als vijftiende op het EK veldlopen in Tilburg. 

   

  Het EK in Glasgow gaat door van 1 tot 3 maart. Eerder plaatste Ismael Debjani zich al individueel op de 1.500 meter. Ook de Belgische 4x400 meter-ploegen bij zowel de mannen als vrouwen zijn gekwalificeerd.

   

  Meerkampers Thomas Van der Plaetsen en Hanne Maudens moeten nog even wachten, maar in principe volstaan ook hun prestaties vanop het BK meerkamp afgelopen weekend.