• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Vroeger was het tof dat Genk zo speelde, nu zijn mensen die kloof beu"

  De verstandhouding tussen de trainers zit goed.

  "Een statement", zo noemde trainer Philippe Clement de overwinning van zijn ploeg in de topper tegen Standard. "De spelers benaderden mijn ideeën over hoe je voetbal moet spelen." Ook Michel Preud'homme was eerlijk na de partij. "Genk was de betere ploeg, daar is niets meer over te zeggen."

  Clement: "We tonen dat we "unbreakable" zijn"

  "Ik heb dit seizoen nog maar twee keer tegen mijn spelers gezegd dat ik trots was, en dat heb ik nu nog eens gedaan", vertelde Clement. "En die trots is nu nog groter dan vorige keer. En niet alleen op het resultaat, maar vooral ook op de manier waarop. Als coach heb je bepaalde ideeën en dromen over voetbal en vandaag zijn ze dicht bij bij mijn droom gekomen."

   

  "Het was wel even wachten op een doelpunt, maar ik kon mijn spelers weinig verwijten. Het draaide om centimeters. Mijn spelers hebben geleerd om daardoor niet te gaan twijfelen, maar om rustig te blijven en te blijven drukken."

   

  "Dit was een statement. Dat was ook een groot deel van mijn bespreking voor de match. Hiermee tonen we aan "unbreakable" te zijn, in alle omstandigheden. We leggen de druk zo weer bij onze tegenstanders. Ze weten dat ze dit weekend moeten winnen om hun wagonnetje nog te kunnen aanpikken. Dat is het leuke aan op vrijdag spelen."

   

  "Je voelt ook dat de perceptie veranderd is. Een paar maanden geleden was Genk heel populair. Het was tof om te zien dat Genk goed speelde en won, maar je voelt dat veel mensen het niet meer zo interessant vinden. Het is niet meer zo leuk dat die grote kloof er is. Het is nu aan ons om te zorgen dat die kloof er toch blijft."

  Preud'homme: "Soms pak je onverdiend punten, vandaag niet"

  "Genk was de betere ploeg, daar moet je niet meer over zeggen", vond Standard-trainer Preud'homme. "Er zijn verzachtende omstandigheden. Zo liggen mijn 3 spitsen in de lappenmand en zijn ook Cimirot en Marin, de motor van de ploeg, geveld door griep. Het was dus puzzelen. Tegen sommige ploegen lukt dat, maar tegen de leider, wordt het dan wel heel moeilijk."

   

  "Op sommige momenten had er misschien een klein wonder kunnen gebeuren, zoals die kans voor Vanheusden op de 1-1. Soms pak je onverdiend punten, maar dat is niet gebeurd."

   

  De kloof van Standard op Genk bedraagt nu 14 punten. Moet het zijn ambities bijstellen? "Neen. Ik kan de sterktes en zwaktes van de andere ploegen goed analyseren. Ik heb altijd gezegd dat we Play-off I zullen spelen en daar blijf ik bij."