• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Eline Berings spurt naar EK-ticket op 60 meter horden

  Eline Berings

  Berings kwam in actie op de IFAM-meeting in Gent.

  Eline Berings heeft de gevraagde EK-limiet voor de 60 meter horden gehaald. Op de IFAM-meeting in Gent zette ze een tijd neer van 8"07. De gevraagde tijd bedroeg 8"09.

  In haar eigen topsporthal in Gent kwam Berings als een speer uit de startblokken. Van start tot finish nam ze de leiding, niemand kwam er nog over. Haar eigen Belgische record (7"92) was nog veraf, maar met de 8"07 bleef ze nog wel onder de gevraagde EK-limiet. 

   

  In Dortmund eerder dit jaar klokte Berings af op 8"10 en strandde ze op een zucht van een EK-ticket. 

   

  De Europese kampioene op de 60 meter horden indoor van 2009 is de derde individuele Belgische atleet die de Europese limiet behaalt. Na Ismael Debjani (1.500 meter) en Robin Hendrix (3.000 meter) vervolledigt Berings het groepje. De 4x400 meter-ploegen bij de mannen en vrouwen waren ook al geplaatst.

   

  "Ik had deze week wat problemen aan mijn achillespees waardoor ik niet echt had kunnen trainen. Ik kwam niet helemaal in mijn ritme tijdens de race, maar de goede vorm heb ik wel te pakken. Dat is het belangrijkste", zei Bering na haar race. "Nu is het zaak dat goede ritme te vinden."

  Bekijk de 60 meter horden van Berings in Gent