• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen na excuses aan Mazzu: "Moeilijk om te juichen"

  Verheyen: "Je ploeg zo zien afzien, dat wil je niet zien als coach"

  KV Oostende raapte op de valreep een punt in Charleroi. De ploeg van Gert Verheyen liep de hele match achter de bal aan en scoorde in de extra tijd. "Je ploeg zo zien afzien, dat wil je niet zien als coach."

  Gert Verheyen ging zich na het onverhoopte punt in Charleroi bij Felice Mazzu excuseren. "Ik ben wel zo eerlijk om toe te geven aan mijn collega dat het een onverdiend punt was", zei de trainer van KV Oostende. "Ik weet natuurlijk hoe het voelt om in de laatste minuut een gelijkmaker te slikken, denk maar aan de beker."

   

  Charleroi was heer en meester tegen Oostende. "Ik had toch het gevoel dat we de 0-0 zouden kunnen vasthouden. Maar als je dan weer door een stomme penaltyfout dreigt te verliezen, dan hadden we hier in zak en as gezeten in de kleedkamer."

   

  "Het is natuurlijk ook voor mijn spelers moeilijk om blij te zijn met dit puntje, omdat we voetballend niets hebben kunnen brengen. We moesten 90 minuten verdedigen, maar dat hebben we wel goed gedaan. Ik ben echt tevreden over mijn verdedigers. Maar de jongens die aanvallend iets moesten brengen, dat was niets."

  "Je ploeg zo zien afzien, dat wil je niet zien als coach"

  Genieten was er niet bij voor Verheyen op de bank in Charleroi. "Het was niet de bedoeling om de hele match te verdedigen. Maar als je overal te laat komt en het tempo van de tegenstander te hoog ligt, dan schiet er weinig anders over."

   

  "Het heeft dan ook geen zin om aanvallers in te brengen. Die moeten dan ook achter de bal lopen en verdedigen. Dat laat je beter over aan verdedigers." En die scoren dan ook nog. "Dat is een beetje het verhaal van het seizoen."

   

  Uitbundig vieren was er ook niet bij voor Verheyen. "Als je je ploeg 90 minuten lang zo ziet spelen en zo ziet afzien, dat is niet wat je als coach wil zien. Dan is het ook moeilijk om te juichen, ook al ben ik nu wel tevreden met het punt."

  "Beschaamd zijn als we niet aan 30 punten geraken"

  Oostende lijkt na de uitschakeling in de beker een doelloos einde van het seizoen tegemoet te gaan. Maar daar wil Verheyen niets van weten. "Ik wil nog punten pakken", zegt hij fel.

   

  "Ik zou eigenlijk een beetje beschaamd zijn als we niet aan 30 punten geraken (Oostende heeft er nu 24, red). Dat is een doel. En we zullen nog flink onze tenen moeten uitkuisen om aan dat aantal punten te geraken."

  Bekijk de doelpunten uit Charleroi-Oostende (1-1)