• home
 • video
 • pas verschenen

  Castagne: "Dit is het beste moment uit mijn carrière"

  Timothy Castagne.

  Timothy Castagne groeit met de week bij Atalanta Bergamo.

  In de Serie A prijkt net na de gevestigde waarden Atalanta Bergamo. Bij de ietwat verrassende nummer 7 uit de stand is Timothy Castagne (23) sinds enkele weken de numero uno in de pikorde op links. La Gazzetta dello Sport legde de Rode Duivel op de rooster. "Ik heb nooit opgegeven, maar vertrouwen is fundamenteel."

  "Ik heb nooit opgegeven"

  "Ja, Celtic kwam vorige maand aankloppen. Ik speelde voor de mercato amper en ik geef toe dat ik nagedacht heb, maar hoe zou ik hier dan vertrokken zijn? Geef toe, dat zou te gemakkelijk geweest zijn", vertelt Timothy Castagne in het gesprek met de Italiaanse sportkrant. "Ik wil hier alles geven, anders zou ik in België gebleven zijn."

   

  Castagne speelde tussen eind oktober en eind december amper 46 minuten, maar sinds de match tegen Juventus op 26 december heeft de ex-Genk-speler alle minuten vanaf de eerste rij, op het veld dus, mogen beleven.

   

  "Ik heb nooit opgegeven, maar vertrouwen is fundamenteel. Ik vind mijn draai en ik geef alles om steeds beter te worden. Op links is mijn takenpakket anders, maar dankzij de coach en mijn ploegmaats groei ik. Ik wil hier alles geven. Dit is het beste moment van mijn carrière."

   

  Zijn uitstekende vorm zette Castagne kracht bij met een goal in de bekerzege tegen Juventus (3-0). "Zo'n resultaat tegen de kampioen van Italië, dat is historisch voor deze club. Dat begreep ik pas toen ik de ogen van de supporters in de tribunes zag. De Coppa is nu een doel. Die proberen we te winnen."

   

  In de competitie flirt Atalanta met Europees voetbal. "We kijken achterom, maar we loeren ook naar boven. Maar het is vandaag niet zinvol om over een Europees ticket te praten. We willen terugkeren in Europa, maar onze fans beseffen dat we elke keer het maximum geven."

  Celtic kwam vorige maand aankloppen. Ik speelde voor de mercato amper en ik geef toe dat ik nagedacht heb, maar hoe zou ik hier dan vertrokken zijn? Geef toe, dat zou te gemakkelijk geweest zijn.

  Timothy Castagne

  "Duivels? Op links een grotere kans om te spelen"

  Timothy Castagne mag zich ook Rode Duivel noemen. De rechtsvoetige verdediger, die bij zijn club dus op links acteert, verzamelde speelminuten in de oefenmatchen tegen Schotland en Nederland.

   

  "Hazard, Lukaku, Mertens, De Bruyne,...: wat een ploeg. Ik was benieuwd om mijn niveau in zo'n context te kunnen testen, maar op training begreep ik dat ik er sta."

   

  "Maar dit is voor mij nog maar het begin bij de nationale ploeg. Op rechts speelt Meunier en ik denk dat er op de andere flank een grotere kans is om te spelen."