• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck gelooft in comeback in Fed Cup: "Nu oplossingen vinden"

  Johan Van Herck zag zijn poulains verliezen op de eerste dag.

  De Belgische Fed Cup-ploeg moet na nederlagen van Alison Van Uytvanck en Elise Mertens achtervolgen tegen Frankrijk. "We hebben in beide duels kansen gehad, dat moet ons moed geven", zegt kapitein Johan Van Herck.

  Mertens: "Dubbele fouten waren heel enerverend"

  Elise Mertens leek alles in eigen handen te hebben toen ze in de eerste set bij 6-5 mocht opslaan voor setwinst. Maar 2 dubbele fouten brachten Alizé Cornet opnieuw in de set en na winst in de tiebreak ging de Française door op haar elan. Cornet won in twee sets.

   

  Ook in de tweede set haperde de opslag van Mertens. "Die dubbele fouten op belangrijke momenten zijn heel enerverend", zei Mertens. "Ik wou misschien iets te veel. We staan 2-0 achter, maar alles kan nog."

  Van Herck: "We moeten nu oplossingen vinden"

  Kapitein Johan Van Herck laat hetzelfde geluid horen als Mertens. "We wisten dat het allemaal spannende wedstrijden zouden worden. We hebben veel kansen gehad, maar Frankrijk speelde op de belangrijke momenten met lef."

   

  Van Herck legde de vinger op de wonde over de nederlaag van Mertens. "Haar opslag was niet goed en Cornet was agressiever. Ze heeft iniatief getoond en is daarvoor beloond. Elise werd te veel gedomineerd."

   

  "Maar we hebben in beide matchen kansen gehad en dat moet ons moed geven. We kunnen niets meer veranderen aan die nederlagen, maar we moeten nu oplossingen vinden. Elk punt hard werken en geloven in onze kwaliteiten, dat is de enige manier om terug te vechten."