• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  LA Galaxy zorgt voor primeur: Beckham wordt eerste ex-MLS-speler met standbeeld

  Beckham won de MLS twee keer (2011 en 2012).

  David Beckam (43) krijgt van LA Galaxy een standbeeld. De voormalige Engelse international zal op 2 maart gehuldigd worden bij de start van het nieuwe MLS-seizoen. 

  2 titels met Galaxy

  Na een succesvolle voetbalcarrière in Europa bij topclubs Manchester United en Real Madrid streek voetbalicoon Beckham in 2007 neer in de MLS bij LA Galaxy. Hij was de eerste Europeaan met naam en faam die zich aan de oversteek naar de Verenigde Staten waagde.

   

  Hij bleef bij LA Galaxy tot 2012 en won met het team twee keer de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie. Hij speelde in totaal 98 wedstrijden voor LA Galaxy, de huidige ploeg van onder meer Zlatan Ibrahimovic.

   

  Op 2 maart wordt Beckham door het team in de bloemetjes gezet. Als allereerste MLS-voetballer ooit krijgt de ex-international een standbeeld buiten het stadion van Galaxy. Beckham zal de ceremonie uiteraard bijwonen.

   

  De 43-jarige Engelsman is op dit moment de eigenaar van Miami CF, een nieuw team dat volgend seizoen moet debuteren in de MLS.