• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Atletico-fans trakteren "rata" Courtois op ratten

  Thibaut Courtois speelde zaterdag voor het eerst in het stadion van Atletico Madrid als speler van Real Madrid. De supporters die hem ooit op handen droegen, scholden hem uit voor "rat". 

  Thibaut Courtois speelde drie seizoenen voor Atletico Madrid. Hij hielp de ploeg in die periode als onbetwiste basisspeler onder meer aan een landstitel, de beker en de eindzege in de Europa League.

   

  Dat hij ondertussen voor Real Madrid speelt en vertelde dat Real als kind zijn favoriete ploeg was, hebben de goede herinneringen bij de Atletico-fans helemaal uitgewist.

   

  Voor de Madrileense derby werd een tegel waarop zijn naam prijkt buiten het stadion van Atletico besmeurt. Fans gooiden ook knuffels in de vorm van een rat richting het veld. Voor hen is Courtois een verrader.

   

  Wie laatst lacht, best lacht. Courtois verliet het stadion met een 1-3-zege.  
  "Ik moest het hoofd koel houden. Ik was geconcentreerd en dacht aan niets anders dan de wedstrijd. 3-1 winnen met mooi spel en mooie doelpunten, dat is fantastisch", zei Courtois na de match. "Ik denk dat iedereen zich nu goed voelt, we hebben geen blessures en we spelen goed. Iedereen is op zijn beste niveau en heeft vertrouwen, dat zie je."