• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Buiten categorie: "Mar10na" Sablikova blijft baas op de 5.000m

  Voor Sablikova is het de tweede wereldtitel in Inzell.

  Martina Sablikova is voor de 10e opeenvolgende keer wereldkampioene geworden op de 5.000m snelschaatsen. De Tsjechische haalde het na een spannende duel met de Nederlandse Esmee Visser. Nederland wacht nog altijd op zijn eerste individuele titel op dit WK.

  Nederlandse Visser maakt het spannend

  Olympisch kampioene Esmee Visser zette een knaltijd neer met nog twee races te gaan. Martina Sablikova wist dus wat haar te doen stond in de slotrace. De Tsjechische ging perfect mee met de tijden van de Nederlandse en versnelde pas in het slot.

   

  Uiteindelijk deed ze nog meer dan een seconde af de tijd van Visser, goed voor haar tweede wereldtitel op dit WK afstanden, na die op de 3.000m.

   

  Voor Sablikova is het bovendien de tiende opeenvolgende wereldtitel op dit nummer. Niemand komt uiteraard in de buurt. Nederland leverde nog nooit een wereldkampioene op de 5.000m af. Onze noorderburen wachten in Inzell nog altijd op hun eerste individuele gouden medaille.

  Uitslag 5.000m vrouwen
  1. Martina Sablikova (Tsj) in 6'44"854
  2. Esmee Visser (Ned) +1"28
  3. Natalia Voronina (Rus) +5"53
  4. Isabelle Weidemann (Can) +11"27
  5. Carien Kleibeuker (Ned) +11"61