• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Verlaat Pozuelo Genk toch nog? Spanjaard stapt van veld in tranen

  Alejandro Pozuelo had een knuffel van Philippe Clement nodig.

  Moet Genk toch nog afscheid nemen van spelmaker Alejandro Pozuelo? De Spanjaard werd in de 92e minuut gewisseld tegen Standard, verliet het veld in tranen en kreeg een knuffel van Philippe Clement. "Sommige makelaars beloven hem de hemel", zei de coach.

  Alejandro Pozuelo was een van de spilfiguren tijdens de wintermercato. De Spaanse smaakmaker had een financieel verleidelijk voorstel gekregen vanuit het Midden-Oosten (Al-Ahli), maar besloot uiteindelijk tot het einde van het seizoen bij Genk te blijven.

   

  Maar na de topper tegen Standard slaat de geruchtenmolen weer op gang. Pozuelo leek namelijk afscheid te nemen van de fans en zijn ploegmaats bij zijn wissel. De knuffel met Clement was veelzeggend.

   

  Er zou een lucratief contract klaar liggen voor Pozuelo in de MLS, waar de competitie in maart hervat. Toronto FC, de club van Laurent Ciman, zag met Giovinco en Vazquez twee dure vogels vertrekken en zou dan ook financiële ademruimte hebben om Pozuelo aan te trekken.

  Clement: "Het wordt weer bang afwachten"

  "Pozuelo heeft inderdaad gezegd dat hij tot het einde van het seizoen zou blijven, maar er wordt constant aan hem getrokken en gesleurd", vertelt Clement. "Ik ken niet alle details over contracten en clausules. Ik hoop heel hard dat hij blijft."


  "Je ziet dat hij hier heel gelukkig is, maar je hebt ook makelaars en clubs die hem de hemel beloven. Voor mij zal het de komende weken en maanden bang afwachten zijn. Ik zou heel graag met deze groep tot het einde van de rit voortdoen. Maar je hebt als coach niet alles in eigen handen."


  Het bestuur van Genk ontkent de geruchten tegenover Sporza. 

  Pozuelo verlaat het veld in tranen: