• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Kijk maar welke namen ik achter me laat, dat wil iets zeggen"

  Greg Van Avermaet hielp CCC aan de tweede zege van het seizoen.

  De nul is weg voor Greg Van Avermaet bij CCC. De olympische kampioen heeft al heel vroeg op het seizoen zijn eerste zege beet. "En als ik het winnende ritme te pakken heb, dan maak ik vaker de juiste keuzes."

  Greg Van Avermaet heeft de derde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven, een rit die hij vooraf al had aangestipt.  "Ik ben super tevreden dat ik zo snel kan winnen", zei de olympische kampioen.

   

  "Het was niet gemakkelijk. Kijk maar naar welke namen ik achter me laat, dat wil toch iets zeggen. Het was vooral belangrijk om geen fouten te maken in de finale en de laatste bocht goed te nemen."

   

  "Het was een lastige finale, maar ik had op de slotklim nog vier ploegmaats bij mij. Dat gaf me vertrouwen. Ik ben moeilijk te kloppen na een zware koers met een lichte aankomst bergop. Dat blijft een van mijn sterkere wapens. Dan kan ik mijn kracht uitspelen."

  "Ik ben heel tevreden over mijn conditie"

  "Ik heb in de winter hard gewerkt om mijn niveau op te krikken en ik ben super tevreden over mijn conditie. Een overwinning geeft ook vertrouwen voor de nieuwe ploeg. We zijn goed begonnen en kunnen hierop voortbouwen."

   

  "Of ik niet te vroeg in vorm ben? Ik kan heel lang een hoog niveau aanhouden. En als ik het winnende ritme te pakken heb, dan maak ik vaker de juiste keuzes. Ik win dus liever iets te vroeg dan niet of te laat."

   

  "Ik had geen twijfels over de nieuwe ploeg, want ze zijn heel gemotiveerd en er is een goede sfeer. Nu hebben we nog eens getoond dat we op de goede weg zijn. In de voorjaarsklassiekers moeten de Belgische supporters me in een andere trui zoeken, maar ik ben even gemotiveerd."