• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rutten: "Het zou heel vreemd zijn als iedereen hier zou berusten in deze positie"

  Fred Rutten.

  Anderlecht speelt zondag tegen Zulte Waregem.

  Het wordt stilaan een gewoonte, maar Anderlecht voetbalt komend weekend weer met het mes op de keel. RSCA is weggezakt naar de 7e plaats en kan zich tegen Zulte Waregem geen zoveelste misstap veroorloven. "Ik heb wel het gevoel dat de spelers en de staf zich ervan bewust zijn dat we in deze zes finales gas moeten geven."

  "De spelers hebben mijn kantoor gebarricadeerd"

  Anderlecht verloor zondag bij Standard. Volgens een van de journalisten op de persbabbel zou Fred Rutten zich in een groepsgesprek boos gemaakt hebben. "Of mijn boodschap aangekomen is? De spelers hebben mijn kantoor gebarricadeerd en ik kon er niet meer in", vertelde een cynische Rutten.

   

  "Ik denk dat het heel normaal is dat je een evaluatie maakt. Dat is het enige wat ik gedaan heb. De inhoud van dat soort gesprekken zal ik nooit blootgeven. Dat is niet respectvol tegenover mijn spelers."

   

  Kwam in die evaluatie ook het gebrek aan frisheid in de tweede helft op Sclessin aan bod? "Er is een verschil tussen medisch fit zijn en voetbalfit. Dat laatste gaat over het aantal wedstrijden dat je in de benen hebt. We hebben een aantal spelers bij wie dat niet is."

   

  "Ik moet dat managen en zorgen dat we dat zo snel mogelijk wel hebben, zeker richting Play-off I. Vandaar dat ik een aantal veranderingen heb aangebracht."

   

  "We hebben een hele grote kern en daarom laat ik spelers met de U21 meedoen. Maar ik deel wel je mening, als dat je mening is", zei Rutten nog subtiel tegen de journalist die de opmerking over het gebrek aan frisheid had gemaakt.

  Anderlecht en Rutten verloren met 2-1 tegen Standard.

  "PO II? Hypothetische vraag"

  Na de nederlaag in Luik is Anderlecht zijn PO I-plaats voorlopig kwijt. "Als je op Anderlecht bent, dan heb je met druk te maken. Ik heb wel het gevoel dat de spelers en de staf zich ervan bewust zijn dat we in deze zes finales gas moeten geven."

   

  "Uiteraard beseffen we dat we de drie punten thuis moeten houden zondag. Ik heb bij mijn aanstelling al gezegd dat we van wedstrijd tot wedstrijd leven en dat we op het einde van het seizoen kijken waar we staan. Die druk is dus normaal. Het zou heel vreemd zijn als iedereen berust in de positie waar Anderlecht nu staat."

   

  Wat als Anderlecht in PO II aan de bak moet, werd er nog gevraagd? "Dat is een hypothetische vraag. Ik begrijp het wel, maar ik houd me er momenteel niet mee bezig. Mijn focus ligt op de wedstrijd", zei Rutten, die deze week niet op Trebel kon rekenen. "Dat is voor mij zorgwekkend."

  Ik heb bij mijn aanstelling al gezegd dat we van wedstrijd tot wedstrijd leven en dat we op het einde van het seizoen kijken waar we staan. Die druk is dus normaal.

  Fred Rutten

  Rutten gaat in de clinch met Nederlandse journalist

  Fred Rutten gaf een Nederlandse journalist nog een veeg uit de pan, omdat de man met zijn cameraploeg stiekem de gesloten training gefilmd had. De journalist in kwestie wilde uiteindelijk weten of het hier niet tegenvalt voor Rutten.

   

  "Ik werk hier met heel veel plezier", zei de Nederlander. "Als je instapt bij een hele grote club, dan weet je dat alles niet gepolijst is. Anders zouden ze mij niet gevraagd hebben. Anders hadden ze de vorige trainer wel gehouden. Daar moet je normaal mee omgaan. Je moet de ommezwaai proberen te krijgen en daar zijn we met z'n allen heel hard mee bezig."