• home
 • video
 • pas verschenen

  Vercauteren: "Als ik fun heb, zal OHL ook veel fun hebben"

  Vincent Euvrard en Franky Vercauteren moeten OHL in 1B houden.

  OHL heeft met coach Vincent Euvrard en sportief adviseur Frank Vercauteren twee Belgische stuurmannen aan het roer gezet. "De onmiddellijke opdracht is de club zo snel mogelijk naar veilige oorden loodsen", klonk het bij hun voorstelling.

  OHL hinkte na het ontslag van Nigel Pearson op twee gedachten: een Belgische coach met ervaring halen of weer bij Leicester op de deur kloppen. "We hebben een profiel opgesteld en zijn heel snel bij beide heren terechtgekomen", vertelt CEO Peter Willems. "Er was geen tweespalt bij het bestuur."

   

  "We hebben samen met Vincent en Frank deze structuur opgezet. Vincent verdient zeker zijn kans, maar met Frank erbij hebben we genoeg ervaring om de moeilijke weken in te gaan."

   

  "We focussen eerst op onmiddellijk succes en dat is de club zo snel mogelijk naar veilige oorden loodsen."

  Euvrard: "OHL hoort eigenlijk thuis in 1A"

  Euvrard en Vercauteren volgen elkaar nu al twee jaar: eerst bij Cercle Brugge, later bij het Saudische Al-Batin. "We hebben de afgelopen twee jaar goed samengewerkt en hebben een goede onderlinge verstandhouding", vertelt Euvrard. "Het was belangrijk om hem als sportief raadgever naast mij te hebben."

   

  "OHL is een zeer mooie club in een mooie stad met goede supporters. De keuze was dan ook snel gemaakt. Ik heb heel veel zin in dit project. We zullen iets moeten neerzetten en stabiliteit moeten brengen. Maar de spelersgroep heeft voldoende kwaliteit om succesvol te zijn."

   

  "Idealiter start je in het begin van de competitie, maar dat wil niet zeggen dat je op korte termijn niets kan neerzetten. Als we dachten dat het te laat was, dan hadden we de opdracht niet aanvaard. OHL is een heel mooie club die thuishoort in 1A."

  Vercauteren: "Ik zal niet op de bank zitten"

  Ook sportief adviseur Frank Vercauteren kan zich schikken in zijn nieuwe rol. "Ik denk dat het de beste oplossing is omwille van verschillende redenen. We zullen hier vooral moeten werken als een team, en dat is een van onze sterke punten. Wie speelt, coacht, traint... is al allemaal duidelijk afgesproken. Ik zal in elk geval niet op de bank zitten."

   

  "We geloven er nog in. Het is een moeilijke opgave - dat is duidelijk - maar dat is misschien de mooiste uitdaging. Als ik fun heb, zal OHL ook veel fun hebben. Ik ben realistisch, maar ook ambitieus."