• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne niet zeker van basisplaats: "Wat je vroeger deed, telt niet"

  Guardiola en De Bruyne

  Ligt Kevin De Bruyne niet meer in de bovenste lade bij Pep Guardiola?

  Kevin De Bruyne heeft het niet makkelijk om zich na zijn blessure weer in de basisploeg van Manchester City te knokken. Pep Guardiola laat weten dat de Rode Duivel ook geen certitude is zondag tegen Chelsea.

  Afgelopen woensdag werd Kevin De Bruyne uit de ploeg gehouden tegen Everton wegens tactische redenen. Pep Guardiola vertelde op de persconferentie dat dat tegen Chelsea ook wel eens kan gebeuren.

   

  "We beoordelen onze spelers op hun huidige niveau. Soms zijn je ploegmaats gewoon beter in vorm. Wat je in het verleden hebt gedaan in het voetbal, moet je ook in de toekomst kunnen doen."

   

  Het klinkt alsof Guardiola niet helemaal tevreden is over het vormpeil van zijn middenvelder. "We proberen onze spelers te managen. De Bruyne had de laatste 2 matchen gespeeld. Als je lange tijd out bent geweest, mag je niet plots alle matchen spelen."

   

  "Tegen Everton kreeg hij een beetje speeltijd. Ik wil hem zoveel mogelijk laten spelen. Hij speelde 5 minuten en was ongelooflijk (hij gaf een assist). Nu zou ik willen dat hij dat niveau over een langere periode kan tonen."