Greg Van Avermaet scoort eerste zege voor CCC in Valencia

  Van Avermaet was in een pittig slot duidelijk de sterkste.

  Greg Van Avermaet heeft niet lang gewacht om zijn rekening te openen voor zijn nieuwe ploeg. In de derde rit van de Ronde van Valencia rekende hij in een sprint bergop af met Matteo Trentin, Luis Leon Sanchez werd derde.

  Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) had na zijn zege in de openingsetappe weinig moeite gehad om zijn leiderstrui te verdedigen. Maar in de derde etappe zou de Noor zich uit de naad moeten werken. Richting Chera stonden immers 191 pittige kilometers op het programma, een rit die ook Greg Van Avermaet had omcirkeld op zijn kalender.

   

  Liefst tien avonturiers hoopten het voorspelde verloop van de rit te dwarsbomen. Ze sprokkelden een voorsprong van 7 minuten bij elkaar, maar het volstond niet om uit de greep van het peloton te blijven. Met nog 10 kilometer hield de laatste vluchter de pedalen stil.

   

  Maar nog een andere Belg had zijn zinnen gezet op een ritzege. Vijf kilometer voor de streep waagde Ben Hermans zijn kans, maar hij kon de sterke CCC-ploeg niet afschudden op de Salto de la Mora.

   

  Van Avermaet moest in een pittig slot afrekenen met Matteo Trentin en Luis Leon Sanchez en deed dat met verve. Onze landgenoot pakte de kop en duldde geen tegenstand. Het is de eerste zege van de olympische kampioen voor CCC. Boasson Hagen blijft wel  leider met zijn veertiende plek.

  Uitslag rit 3 Ronde van Valencia:

  1. Greg Van Avermaet in 5u00'16"
  2. Matteo Trentin (Ita) z.t.
  3. Luis Leon Sanchez (Spa) z.t.
  4. Alejandro Valverde (Spa) z.t.
  5. Mike Teunissen (Ned) z.t.
  6. Sergio Higuita (Col) z.t.
  7. Ben Swift (GBr) z.t.
  8. Sonny Colbrelli (Ita) z.t.
  9. Ion Izagirre (Spa) z.t.
  10. Marco Canola (Ita) z.t.

  Klassement na rit 3:

  1. Edvald Boasson Hagen (Noo) in 9u23'23"
  2. Ion Izagirre (Spa) op 5"
  3. Dylan Teuns  8"
  4. Nelson Oliveira (Por) 11"
  5. Pello Bilbao (Spa) 12"
  6. Alejandro Valverde (Spa) 14"
  7. Dan Martin (Ier) 19"
  8. Diego Rosa (Ita) 20"
  9. Jack Haig (Aus) 23"
  10. Jesus Herrada (Spa) 24"

  Bekijk hier de sprint van Van Avermaet: