• home
 • video
 • pas verschenen

  Carcela moet op 19/2 voorkomen voor middenvinger naar ref Visser

  Mehdi Carcela

  Dit gebaar kan Mehdi Carcela duur komen te staan.

  Mehdi Carcela ontspringt mogelijk toch niet de dans voor zijn gedrag in de topper tussen Standard en Anderlecht. De Marokkaan liet iets te duidelijk zijn ongenoegen merken toen zijn doelpunt werd afgekeurd. De bondsprocureur ging op basis van de tv-beelden tot actie over. Op 19 februari is de zitting.

  Mehdi Carcela scoorde een heerlijke goal tegen Anderlecht, maar door een eerdere fout op Bakkali werd de treffer op aanraden van de VAR afgekeurd. In het tumult dat ontstond na die beslissing liet Carcela zich even gaan. Hij stak zijn middenvinger uit naar scheidsrechter Lawrence Visser.

   

  Visser noteerde het incident niet in zijn verslag van de wedstrijd, maar het bondsparket vond de actie toch zo kwalijk dat het Carcela op basis van de tv-beelden alsnog vervolgt. Dat kan als het gaat om "onbetamelijk of misplaatst gedrag dat aan de waakzaamheid van de scheidsrechters ontsnapte".

   

  Carcela zal op 19 februari om 14u voor de Geschillencommissie van de KBVB moeten komen en riskteert een boete en/of een schorsing. Tot dan kan hij gewoon spelen.

   

  Ook de clubs Standard en Anderlecht worden op 19 februari verwacht wegens wangedrag van hun supporters. Beide groepen staken vuurwerk af in Luik en er weerklonken spreekkoren. Die dossiers worden om 14.30u behandeld.