• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende treft Nederlandse kampioen in 1/8e finales FIBA Europe Cup

  Oostende werd gisteren gewipt in de Champions League.

  Landskampioen Oostende liet gisteren een ticket voor de 1/8e finales van de Champions League basketbal liggen, maar kreeg als troostprijs wel een herkansing in de 1/8e finales van de FIBA Europe Cup. Daarin werd het gekoppeld aan de Nederlandse kampioen Groningen. 

  In de 1/8e finales ontmoet de Belgische kampioen dus de Nederlandse kampioen. De heenmatch wordt op 6 maart gespeeld in Oostende. De return is een week later voorzien in Groningen.

   

  De Nederlanders werden derde in de tweede groepsfase van de FIBA Europe Cup, achter Sassari en Varese. In de kwartfinales wacht voor Oostende of Groningen een duel met datzelfde Varese (met Jean Salumu) of Pristina (met Khalid Boukichou).