• home
 • video
 • pas verschenen

  Mununga: "Niet de intentie, noch de pretentie, om revolutie te ontketenen"

  Mununga volgt tijdelijk de ontslagen Pearson op.

  OH Leuven speelt zaterdag bij KV Mechelen zijn eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Nigel Pearson. Coach ad interim Joachim Mununga hoopt op een reactie van zijn spelers. "Ik wil mijn vriend Wouter Vrancken een laat onaangenaam verjaardagscadeau geven."

  "Staan niet op een plaats waar we thuishoren"

  Joachim Mununga neemt tijdelijk de honneurs waar bij OH Leuven na het ontslag van Nigel Pearson. De amper 30-jarige ex-speler van onder meer KV Mechelen trekt zaterdag uitgerekend naar zijn ex-ploeg voor een duel tegen de leider in 1B.

   

  "Na wat er is gebeurd deze week, verwacht ik een reactie van mijn spelers", zegt Mununga, die nog aan de zijde van KVM-trainer Vrancken speelde in het verleden. "Hij was vier dagen geleden jarig. Ik zou hem graag nog een laat onaangenaam verjaardagscadeau doen."

   

  Is het ontslag van Pearson al wat verteerd ondertussen? "De hele technische staf, mezelf incluis, was erg aan hem gehecht. Het zijn moeilijke momenten voor deze club, maar we moeten voort en denken aan één doel, de redding."

   

  "Ik vind niet dat we op een plaats staan waar we thuishoren. De resultaten spreken dat tegen, maar ik heb een groep met heel veel kwaliteit in huis. We gaan zonder stress naar Mechelen. Het is voor hen ook geen cadeau om nu OHL te ontvangen. Zij moeten winnen, wij moeten niets."

  Het is voor KV Mehclen geen cadeau om ons te ontvangen. Zij moeten winnen, wij moeten niets.

  Joachim Mununga

  "Spelers beseffen dat ze in moeilijk parket zitten"

  Is Mununga van plan om veel te veranderen in vergelijking met Pearson? "Ik heb niet de intentie, noch de pretentie, om een revolutie teweeg te brengen binnen OH Leuven", klinkt het duidelijk.

   

  "Ze hebben mij gevraagd om tijdelijk over te nemen en in die tijd zal ik proberen alles te geven om zo goed mogelijke resultaten te behalen. Ik probeer in de eerste plaats wel mezelf te blijven. Het heeft geen zin om een kopie van iemand anders te zijn."

   

  "We hebben de afgelopen weken goed gewerkt. De club heeft een beslissing genomen en die moeten we respecteren. We focussen ons op het behoud. We weten dat we in een moeilijk parket zitten en dat beseffen de spelers ook", concludeert Mununga.

  Ik probeer in de eerste plaats wel mezelf te blijven. Het heeft geen zin om een kopie van iemand anders te zijn.

  Joachim Mununga