• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-wielrenner Johan van der Velde (62) vecht tegen acute leukemie

  Johan van der Velde.

  Johan van der Velde won vier ritten in de Tour en drie in de Giro.

  Oud-wielerprof Johan van der Velde is getroffen door acute leukemie. Dat melden Nederlandse media. Van der Velde won in zijn carrière meerdere ritten in de Tour en de Giro.

  Het Nederlandse dagblad BN De Stem meldt dat Johan van der Velde, die nu buschauffeur is bij Roompot-Charles, vorige week tijdens de Challenge Mallorca last had van een bloedneus die maar niet wilde stoppen. "Na bloedonderzoek werd snel de diagnose acute leukemie gesteld", klinkt het.

   

  De Nederlandse ploeg reageerde gisteren op het nieuws over Van der Velde, die in 1982 derde werd in de Tour de France. "Lieve Johan, je hebt in je leven veel gevechten gewonnen. Dit gevecht zul je ook winnen", schrijft Roompot-Charles.