Goffin meteen gewipt in Montpellier: "Er speelt heel wat in mijn hoofd"

  David Goffin heeft zijn eerste match sinds de Australian Open én zijn breuk met coach Thierry Van Cleemput verloren. "Ik maakte te veel fouten. Het gevoel was niet goed", was zijn uitleg na de 6-4, 6-4 tegen Filip Krajinovic in de 1/8e finales in Montpellier. "Ik neem mijn tijd om een nieuwe coach te vinden."

  Goffin was het 2e reekshoofd in Montpellier, waar hij een halve finale te verdedigen had. Maar zijn eerste match was meteen zijn laatste. Onze nummer 21 van de wereld weet wat er fout liep: "Ik maakte te veel fouten. Er waren te veel aspecten van mijn spel die niet goed waren. Zo herinner ik me bijvoorbeeld geen enkele match waarin ik slechter retourneerde."

   

  Toch keek de beste Belg ook naar zijn Servische opponent om zijn 40 directe fouten te verklaren: "Het was ook Krajinovic die me in de fout dwong, omdat hij de bal beter voelde dan ik en bijna niets miste."

   

  "Ik moest dus wel dingen proberen om hem uit zijn lood te slaan. Ik ben hier zonder coach, maar ik wist wat ik moest doen. Ik ken alle spelers op het circuit. Mijn gevoel op de baan was vandaag simpelweg niet goed."

  "Ik zit in de fase van wederopbouw"

  Goffin beleeft een lastig jaarbegin. Op 1 januari verloor hij in de eerste ronde in Doha van de Litouwer Ricardas Berankis, op de Australian Open was de 3e ronde tegen de Rus Daniil Medvedev het eindstation. Meteen na die wedstrijd kwam Goffin met het nieuws naar buiten dat hij brak met zijn jarenlange coach.

   

  Onze 28-jarige landgenoot neemt evenwel zijn tijd om een nieuwe trainer te vinden: "We zijn uit elkaar gegaan, omdat het het einde van een cyclus was. Ik denk dat ik - op mijn 28e - er nood aan had om iets anders te proberen."

   

  "Ik neem mijn tijd voor een nieuwe coach. Ik wil iemand vinden die me zal helpen om het maximum uit mijn spel te halen. Maar dat is niet makkelijk. Er speelt veel: de persoonlijkheid, de ervaring, de manier waarop de coach me wil laten werken.. Maar ik maak me niet ongerust."

   

  Hij legde wel de vinger op de wonde: "Ik heb de indruk dat ik in een fase van wederopbouw zit. Er speelt heel wat in mijn hoofd: die coachhistorie, het vertrouwen terugvinden... Dat is niet evident. Het is duidelijk dat het mij aan vertrouwen ontbreekt, de automatismen moeten terugkeren, de spontaneïteit om het gevecht aan te gaan zonder jezelf vragen te stellen..."