• home
 • video
 • pas verschenen

  Lichaam van Emiliano Sala werd aangetroffen in vliegtuigwrak

  Emiliano Sala werd 28 jaar.

  Waar de voetbalwereld al een hele tijd voor vreest, is nu ook officieel: de politie van Dorset meldt dat het lichaam van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala gevonden is in het vliegtuigwrak dat enkele dagen geleden gelokaliseerd werd. Het lichaam van piloot David Ibbotson is nog niet gevonden.

  Het vliegtuigje dat voetballer Emiliano Sala van Nantes naar zijn nieuwe club Cardiff City had moeten brengen, verdween op 21 januari van de radar.

   

  Zondagochtend werden wrakstukken van het vliegtuig gevonden op de bodem van het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

   

  In het vliegtuigwrak werd ook een lichaam aangetroffen, dat woensdagavond geborgen werd. De politie van Dorset meldt nu dat de lijkschouwer het lichaam geïdentificeerd heeft als dat van Emiliano Sala.

   

  Het stoffelijk overschot zal zo snel mogelijk worden overgedragen aan de familie van de Argentijn. Sala is 28 jaar geworden.

   

  De families van Sala en Ibbotson werden continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en krijgen ook psychologische begeleiding. De omstandigheden van het vliegtuigongeluk blijven onderzocht worden, bevestigt de politie.

   

  Ondertussen maakte Nantes bekend dat het Sala's rugnummer 9 zal intrekken. "Emiliano heeft zijn stempel gedrukt", zegt Nantes-voorzitter Waldemar Kita. "Daarom wil ik, net zoals veel supporters dat wensen, zijn rugnummer 9 intrekken. Emiliano maakt deel uit van de legendes die clubgeschiedenis voor Nantes hebben geschreven."

  Mededeling van de politie:

  Zus van Sala: "Jouw ziel zal voor altijd in mij schitteren"

  Ook Maradona rouwt