• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Als je bij Anderlecht in je neus peutert, dan is het nationaal nieuws"

  Marc Coucke.

  Marc Coucke in De Afspraak.

  Marc Coucke was vanavond een van de gasten in De Afspraak. De ondernemer kwam er praten over betaalbare medicijnen, maar kreeg ook één vraag over Anderlecht voorgeschoteld. "Deze club komt terug", zei de voorzitter van RSCA.

  Marc Coucke is binnenkort een jaar voorzitter van Anderlecht. De RSCA-preses heeft al een bewogen parcours achter de rug. "Of ik spijt heb dat ik Anderlecht gekocht heb? Neen, absoluut niet", vertelde hij in De Afspraak.

   

  "We komen wat meer struikelblokken tegen dan verwacht. Op sommige vlakken schrik ik wel van alles wat rond deze club hangt en hoezeer alles wordt uitvergroot. Als je daar in je neus peutert, dan is het nationaal nieuws. Dat had ik niet in die mate verwacht en dat maakt het iets moeilijker om zaken te veranderen."

   

  "Ik heb nog projecten gehad en initiatieven genomen. Het eerste jaar kom je heel vaak van alles tegen als je zaken wil veranderen. Maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze elke week kwamen filmen om te zeggen: nu doet hij dit mis en nu dat. In de meeste bedrijven en projecten die je probeert te veranderen, doe je in het eerste jaar stommiteiten. Maar als dat elke dag in de krant staat, dan maakt dat het wel wat moeilijker."

   

  "De supporters stellen zich enorm positief op", vertelde Coucke nog. "Ik weet echt niet op welke tijd het zal zijn, maar deze club komt terug. Als we dat zullen vieren, dan zal het des te meer deugd doen. Ik blijf er in geloven. Vanzelfsprekend."

  Bekijk het fragment: