• home
 • video
 • pas verschenen

  Terpstra en Van der Poel kunnen op hun beide oren slapen voor de Ronde van Vlaanderen

  Niki Terpstra.

  Niki Terpstra won vorig jaar de Ronde.

  De organisatie van de Ronde van Vlaanderen heeft 7 wildcards uitgedeeld voor de klassieker op 7 april. Onder meer de teams van titelverdediger Niki Terpstra en debutant Mathieu van der Poel verschijnen in Antwerpen aan de start.

  De 18 WorldTour-teams zijn zeker van startrecht en daar werden vandaag 7 Procontinentale ploegen aan toegevoegd. Het gaat om Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert, Corendon-Circus, Direct Energie, Cofidis, Vital Concept en Roompot-Charles.

   

  Grootste afwezige is Wallonie-Bruxelles, die vorig jaar wel aan de start stond in Antwerpen. De Waalse formatie kreeg dit seizoen wel al uitnodigingen voor de Omloop en Gent-Wevelgem.

   

  "Deze wildcards brengen een van de sterkste selecties procontinentale ploegen die we ooit gezien hebben aan de start", vertelt General Race Director Scott Sunderland.

   

  "Deze teams zijn heel goed voorbereid en willen een goede prestatie neerzetten. Zoals altijd zullen deze teams gedreven zijn en een belangrijke rol in de wedstrijd spelen. Ze zullen klaar zijn om te strijden vanaf het startschot."

   

  "Niki Terpstra zal op jacht gaan naar een tweede opeenvolgende zege. Mathieu van der Poel zal zijn eigen wielergeschiedenis willen schrijven door ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen, zoals zijn vader Adrie dat deed in 1986."