• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: LeBron James lijdt zwaarste nederlaag uit zijn carrière

  LeBron James had zijn mijlpaal van 32.000 punten liever anders gevierd.

  De Indiana Pacers hebben de LA Lakers ingeblikt met 136-94, maar liefst 42 punten verschil. Een dieptepunt in de carrière van LeBron James, die in zijn carrière nog nooit met meer dan 36 punten verschil had verloren.

  De Indiana Pacers hebben de smaak van de zege te pakken en dat mochten de Lakers aan den lijve ondervinden. Met 24 punten van Bojan Bogdanovic en 19 driepunters werden LeBron James en co. in de vernieling gespeeld.

   

  Bij de rust keken de Lakers al tegen een achterstand van 23 punten aan, een kloof die ze nooit meer konden goedmaken. Integendeel, op een bepaald moment stonden de bezoekers zelfs 46 punten achter. Uiteindelijk werd het 136-94.

   

  Ook LeBron James deelde in de klappen. Hij miste drie van zijn eerste vijf pogingen en werd in de beginfase drie keer omzeild in defense. Uiteindelijk kon hij nog 18 punten door de korf jagen, waarmee hij de vijfde speler in de NBA-geschiedenis is die meer dan 32.000 punten scoorde.

   

  Maar dat was maar een pleister op een zere wonde. Met 42 punten verschil trakteerden de Pacers LeBron op de zwaarste nederlaag uit zijn 16-jarige carrière. De viervoudige MVP had nog nooit met meer dan 36 punten verschil verloren (in 2008 tegen Washington en in de NBA Finals van 2013 tegen San Antonio).

   

  Voor James was het zijn tweede wedstrijd na meer dan een maand aan de zijlijn met een liesblessure. Hij bleef in het vierde quarter op de bank zitten. "Ik denk dat de jetlag ons parten speelde", verklaarde James. "Maar we speelden ook niet met de juiste defensieve mentaliteit en dat betaalden we cash."

  Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd: