• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Bull-baas Horner: "Hamilton is vooral bang voor Verstappen"

  Mag Verstappen dit seizoen het meeste champagne drinken?

  De titelstrijd in de F1 ging vorig jaar tussen Lewis Hamilton (Mercedes) en Sebastian Vettel (Ferrari), maar in 2019 wil Max Verstappen derde hond spelen. "Hij heeft alle vaardigheden om hen uit te dagen."

  Lewis Hamilton opent in maart de jacht op zijn zesde wereldtitel in de Formule 1. Hij hoopt zo in het spoor te komen van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. 

   

  Maar er zijn kapers op de kust: Sebastian Vettel wil Ferrari aan de langverwachte titel helpen en ook Max Verstappen (21) is klaar om de handschoen op te nemen.

   

  "Hij heeft alle vaardigheden om Hamilton of Vettel of wie dan ook uit te dagen", zegt Christian Horner, zijn teambaas bij Red Bull. "Hij heeft het talent en is waarschijnlijk de uitdager die ze het meeste vrezen."

   

  Verstappen eindigde vorig jaar op de vierde plek in het klassement, na een opeenvolging van pech in het begin van het seizoen.  Met nieuwe Honda-motoren in de bolide hoopt de Nederlander mee te strijden voor de F1-titel.

   

  "Max heeft enorme stappen vooruit gezet", zegt Horner. "Hij heeft meer ervaring, is razendsnel en is meer dan klaar. Hij is heel vastberaden en heeft geen angst."

  Verstappen onthult "agressievere" helm