• home
 • video
 • pas verschenen

  Kiest OHL voor Vercauteren of komt weer coach met Leicester-verleden?

  Franky Vercauteren en Michael Appleton staan op de shortlist van OHL.

  Oud-Heverlee Leuven is druk op zoek naar een opvolger voor de ontslagen coach Nigel Pearson, maar de meningen in de bestuurskamer zijn verdeeld tussen Michael Appleton en Franky Vercauteren.

  OHL sprak voor het seizoen over promotie naar 1A, maar beleeft een gitzwart seizoen. In de eerste periode eindigde OHL pas 6e en na 10 wedstrijden in de tweede periode staat de club laatste. De nederlaag tegen Roeselare deed coach Nigel Pearson de das om.

   

  T2 Joachim Mununga, ex-speler van onder meer KV Mechelen en Beerschot, nam voorlopig het roer over, maar is nog niet klaar voor die taak. Er zit dan ook haast achter de zoektocht naar een nieuwe coach.

   

  Peter Willems en Chris Vandebroeck, de Belgische stemmen in het Leuvense bestuur, ijveren voor een Belgische trainer. Franky Vercauteren staat bovenaan hun verlanglijstje: hij is vrij na zijn avontuur in Saudi-Arabië en kent 1B, maar heeft wel een peperduur prijskaartje.

   

  Maar de Engelse meerderheid in het OHL-bestuur wil Michael Appleton, vorig jaar nog T2 bij Leicester City. Met Appleton dreigt OHL wel een gelijkaardig figuur binnen te halen als Pearson: een coach zonder enige kennis van de Belgische competitie en spelers. Afwachten wie het rondje touwtrekken in de bestuurskamer wint.