• home
 • video
 • pas verschenen

  Infantino is enige kandidaat bij verkiezing FIFA-voorzitter

  Huidig voorzitter Gianni Infantino krijgt geen uitdager tegenover zich bij de verkiezing van FIFA-voorzitter in juni. Infantino is nochtans niet onbesproken.

  "Na onze oproep voor de voorzittersverkiezing op 5 juni 2019 heeft de volgende kandidaat zich aangeboden: Gianni Infantino", schrijft de FIFA in en verklaring. Met andere woorden, de huidige voorzitter wordt door niemand uitgedaagd.

   

  De plannen van Infantino om het aantal deelnemers aan de Wereldbeker uit te breiden en een wereldwijde Nations League in het leven te roepen, stuiten nochtans op verzet bij de Europese Voetbalbond (UEFA).

   

  Bovendien is de Zwitser niet onbesproken. In november vorig jaar schreef klokkenluidersplatform Football Leaks dat hij PSG en Manchester City in het verleden geholpen heeft de regels van de Financial Fair Play te ontwijken. Toch voelde niemand zich geroepen zijn voorzitterschap in twijfel te trekken.

   

  Infantino werd voorzitter van de FIFA in februari 2016 als vervanger van de gecontesteerde Sepp Blatter. De gedoodverfde kandidaat toen, Michel Platini, moest zich enkele weken voor de verkiezing terugtrekken na beschuldigingen van onrechtmatige betalingen. Platini heeft die beschuldigingen wel altijd ontkent.