• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechter Geldhof faalt een derde keer voor zijn fysieke proeven

  Frederik Geldhof.

  Geldhof kende ook vorig seizoen al veel problemen.

  Frederik Geldhof (42) zal dit seizoen niet meer in actie komen als scheidsrechter. Geldhof buisde gisteren voor de derde keer dit seizoen voor de testen. De sprintproef was weer de boosdoener.

  Net als bij de vorige twee pogingen bleek de sprintproef te moeilijk voor de 42-jarige Frederik Geldhof. Daarbij moeten scheidsrechters zes opeenvolgende sprintjes van 40 meter trekken en die telkens afleggen in zes seconden.

   

  Ook vorig seizoen had Geldhof moeite om het vereiste fysieke niveau te halen. De scheidsrechter faalde in eerste en tweede zit. Pas bij zijn derde poging in februari 2018 slaagde hij voor de fysieke testen. Dat lukte nu dus niet, waardoor hij in het seizoen 2018-2019 helemaal niet meer in actie kan komen.

   

  Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist neemt een teleurgestelde Geldhof nu even de tijd om te bekijken hoe het verder moet met zijn loopbaan als ref. Geldhof was de enige scheidsrechter uit 1A en 1B die op 17 juli vorig jaar niet slaagde voor zijn examens. Op 23 augustus faalde hij bij de herkansingen.