• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vergeten Belg in Engeland: "Huddersfield speelt te defensief voor Mbenza"

  Mbenza komt de laatste weken boven water bij Huddersfield.

  Mbenza komt de laatste weken boven water bij Huddersfield.

  Zijn naam komt zelden voor in artikels over "Belgen in de Premier League", maar de laatste weken komt Isaac Mbenza boven water bij het noodlijdende Huddersfield Town. Hoe kijken ze in Noord-Engeland naar de belofte-international?

  De prestaties van Isaac Mbenza blijven dit seizoen om twee redenen onder de radar. Huddersfield Town bengelt ver achter de rest op de allerlaatste plaats in de Premier League en Mbenza kon zich pas eind december in de ploeg knokken.

   

  Midden januari verliet trainer David Wagner, een vriend van Jürgen Klopp en aanhanger van diens voetbalvisie, de club. "Wagner speelde met veel druk naar voren en vroeg van zijn spelers om veel te lopen", vertelt Huddersfield-watcher Rory Benson van de Examiner Live. "Het is logisch dat Mbenza zich moest aanpassen."

   

  "Bovendien kent de club een moeilijk seizoen. Ook Jan Siewert, zijn opvolger, heeft nog geen manier gevonden om met deze groep te winnen. Voortdurend worden andere spelers uitgeprobeerd. Mbenza kon in dat klimaat wel al flitsen tonen, maar niet zijn volledig potentieel."

   

  "Persoonlijk zie ik hem graag bezig. Hij heeft iets dat de ploeg ontbreekt. Huddersfield speelt eigenlijk te defensief om het beste in Mbenza naar boven te halen. Zijn snelheid, trukendoos en kwaliteiten als flankspeler kan de club zeker gebruiken, maar hij zou ze regelmatiger en efficïenter moeten kunnen inzetten."

   

  Mbenza wordt gehuurd van Montpellier. Zijn toekomst in Engeland is onzeker door het degradatiegevaar waarin de club van ook Laurent Depoitre verkeert. "Als Huddersfield zakt, verwacht ik niet dat ze grote bedragen voor Mbenza zullen uitgeven. De club leent enkele flankspelers uit met een lager loon. Anderzijds zou hij in de Championship wel regelmatiger zijn kwaliteiten kunnen tonen." 

  Isaac Mbenza in Premier League
  Basisplaatsen 6
  Invalbeurten 11
  Speelminuten 589
  Doelpunten 0