• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Investeringsmaatschappij van Coucke recupereert 3 miljoen van Anderlecht

  Marc Coucke

  Marc Coucke is sinds een jaar de eigenaar van Anderlecht.

  De oude aandeelhouders hebben een overeenkomst gesloten met voorzitter Marc Coucke over hun dispuut over de waarde van Anderlecht. Alychlo, de investeringsmaatschappij van Coucke, kan rekenen op een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro.

  "In serene sfeer"

  Marc Coucke nam vorig jaar Anderlecht over voor een flinke som geld. Daarna zou er een discussie ontstaan over de (overschatte) waarde van spelers zoals Adrien Trebel. De afkoopsom zou lager liggen dan Coucke voorgespiegeld werd.

   

  "De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet gekende en/of onvolledige informaties voor de kopers tijdens de verkoop. Beide partijen zijn overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro", meldt Etienne Davignon in naam van de aandeelhouders. "Daardoor wordt elke mogelijkheid van beroep uitgesloten."

   

  Als Trebel toch meer opbrengt dan de afkoopsom, zal Coucke het bedrag weer in de club pompen.

   

  "In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo (de investeringsmaatschappij van Coucke, red.) aan Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt", verduidelijkt Davignon.

  In geval van een eventuele correctie zal het bedrag aan Anderlecht worden betaald.

  Aandeelhouder Etienne Davignon