• home
 • video
 • pas verschenen

  Zeiler William De Smet: "Heb nu vertrouwen om me niet te laten doen"

  William De Smet won twee races in Miami.

  William De Smet is 2019 gestart met een knappe zesde plaats op de WB-manche in Miami. De Belgische zeiler streed met de besten mee in de Laser-klasse. "Dit is een enorme boost voor mijn vertrouwen."

  William De Smet tekende in Miami voor de Belgische verrassing. Hij kampte een hele week met de topzeilers in de Laser-klasse voor de 10 plaatsen in de medaillerace en eindigde uitendelijk op de zesde plaats.

   

  "Het is veel beter gegaan dan verwacht", zegt De Smet. "Ik had gehoopt op een plaats in de top 20 en ik doe het veel beter. Dit is een enorme boost voor mijn vertrouwen."

   

  Is er dan iets veranderd? "Ik heb nu het vertrouwen om bij de start naast de besten van de wereld te starten. Ik durf er vol voor te gaan en laat mij niet doen. Ik pluk nu de vruchten van het harde werk op training."

   

  De Smet hoopt zijn puike prestatie in de toekomst te bevestigen. "Ik heb bewezen dat ik mee kan met de besten. Ik moet hier zo veel mogelijk uit leren en dit moet ik meenemen naar de volgende wedstrijden."

  "Dit is een enorme boost voor mijn vertrouwen"